marți, 1 noiembrie 2011

ALATURI DE LEGENDE

Vineri  am participat la Iasi la Seara Campionilor, eveniment care a reunit echipele Italiei 1983 si Romaniei 1983, o reeditare a unui meci istoric pentru fotbalul nostru. Gratie unei invitatii obtinute prin intermediul bunului meu  prieten Tudor, am fost printre putinii privilegiati care au fost partasi la intalnirea cu legendele fotbalului romanesc si mondial.
Emotiile sunt greu de descris cu atat mai mult cu cat am fost alaturi de acesti oameni si la masa oficiala de dupa meci. Am furat cateva instantanee pe care as vrea sa la impartasesc cu cei care cunosc numele unor titani ai fotbalului care au scris istorie la cel mai inalt nivel.
Trebuie sa reamintesc ca daca anii si-au pus amprenta asupra acestor oameni, placerea si dragostea pentru fotbal au ramas aceeasi.  De la romani au fost prezenti Mircea Radulescu antrenor cu Florin Prunea, Romica Gabor, Nicolae Ungureanu, Sorin Cirţu, Rodion Camataru, Ioan Andone, Nicolae Negrila, Costel Orac, Gheorghita Geolgau, Leontin Grozavu şi Daniel Zafiris. Itallienii s-au prezentat cu  Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Toto Schillaci, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio, Roberto Mussi, Paolo Rossi.
Scorul final, 3-3, este aproape nesemnificativ in contextul unei astfel de prezente. Trebuie amintit ca
Sven Goran Eriksson a supervizat acest eveniment de suflet iar la masa oficiala de dupa au participat numerosi conducatori si oameni de fotbal.






Sven Goran Eriksson

Stefano Tacconi -CAMPION MONDIAL 1982

Salvatore Toto Schillaci - golgheter CM ITALIA 1990

Giancarlo Antognoni - CAMPION MONDIAL 1982



Claudio Gentile - CAMPION MONDIAL 1982


Paolo Rossi - CAMPION MONDIAL 1982

Franco Baresi - CAMPION MONDIAL 1982


Giuseppe Giannini

Rodion Camataru

Ioan Andone





Gheorghita Geolgau

Nicolae Ungureanu

Costel Orac

Un comentariu:

  1. Salut Ciprian,
    Sunt Daniel Zafiris,unul din jucatorii din echipa Romaniei :) si as avea o rugaminte la tine,daca ai mai multe fotografii din timpul meciului Romania-Italia te rog sa mi le trimiti si mie prin email : zafirisdaniel@yahoo.com
    Multumesc si astept un semnal de la tine.

    RăspundețiȘtergere